Nyheter
MGR logo

  Her er en oversikt over hvilke datoer vi har lørdagsåpent på i år: 

Bilde av MGR-nytt 2021

MGR-Nytt ble sendt ut til alle husstander i uke 12, uka før påske. Fikk du ikke informasjonsbrevet i postkassa di så kan du få tak i det på alle våre gjenvinningsstasjoner, eller laste det ned ved å trykke på linken her: MGR-nytt2021 (PDF, 3 MB) 

På baksiden finner du vår nye sorteringsguide! Heng den gjerne opp og bruk den for å gjøre sorteringen hjemme bedre. 

Avfallskonteinere er for avfall som produseres til vanlig. Det betyr; samme type avfall som du ville ha kastet i beholderne dine hjemme.

MGR holder stengt i påska den 29., 30., og 31.mars. Men fortvil ikke! Alle gjenvinningsstasjoner har til vanlig kveldsåpent en dag hver i uka frem til påske, i tillegg kjører vi lørdagsåpent tre lørdager i april/mai, den første lørdagen kun to uker etter påskeferien! 

Innsamling av avfall for husholdninger og fritidsområder vil gå som normalt. 

God påske fra alle oss i MGR! 

MGR har nok en gang trukket en vinner i returkartonglotteriet. Det er 6. gang siden 2015 at vi har en vinner. Denne gangen ble den heldige Gaute Saglien fra Kvam. Vi gratulerer så mye!

Har du hus eller hytte i midt-dalen? Følg oss på instagram for tips og triks om sortering og avfallshåndtering. Du finner oss under navnet: "mgrenovasjon". Her vil vi jevnlig legge ut bilder og videoer av det vi er opptatt av, nemlig renovasjon. 

 

mgrenovasjon    

Plastemballasje

Når du sorterer ut plastemballasje hjemme, sørg først for at den er tom for matrester. Deretter sorterer du den ut i returordningen for plast. Her hos oss er dette den blanke sekken med MGR-logoen på.  

MGR ønsker å belønne de som sorterer ut plastemballasje. Vi skal derfor arrangere et plastsekk-lotteri i år der folk kan vinne penger tilsvarende et standard renovasjonsgebyr (2502,25 kr). Det du trenger å gjøre for å være med er; å sortere ut plastemballasje, knyte sekken med dobbel knute, og skrive på navn og telefonnummer på plastsekken. Det er også mulig å skrive på skoler/klasser og idrettslag. Se konkurranseregler lenger ned på siden. Sett ut sekken ved avfallsbeholderne når det er tømming av plastemballasje. Et tips er å skrive på sekken med en rød sprittusj sånn at det blir mer synlig. Skriv stort og tydelig, gjerne med blokkbokstaver. 

Det vil være 3 trekninger i år der vi trekker ut 1 vinner pr gang. 

Julegavepapir

Vi vet at det i jula ofte blir mye ekstra avfall i sammenheng med selskaper og gaver. Husholdninger i Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron får derfor bruke én gjennomsiktig plastsekk med vår logo på til å kaste julegavepapir, gavebånd, vedsekker og juletrenett i, og sette den ut sammen med restavfallet på første tømmedag etter jul. 

Slukking av brann i molok

Husket du å la asken avkjøles skikkelig før du kastet den i søpla? På vinteren er det mange som fyrer litt ekstra i peisen, noe som skaper både varme og hygge. Problemet er at mange tar ut asken for tidlig mens den enda er varm. Selv et døgn etter at ilden har slukket kan asken inneholde glør som kan begynne å brenne igjen lenge etter at man har kvittet seg med asken.