Nyheter
Renovatør foran renovasjonsbil

Avfall som skulle vært tømt den 17.mai flyttes fram til fredag 13. eller lørdag 14.mai.

Sett fram beholderne til fredag, blir de ikke tømt den dagen så la de stå framme til neste dag.

Avfallsbeholdere omkranset av påskemotiver

Avfall som opprinnelig skulle vært tømt på langfredag den 15.april blir flyttet fram til onsdag 13. eller torsdag 14.april. Resten av innsamlingsruta går som normalt.

Sett fram beholderne til onsdag. Blir de ikke tømt onsdag så la de stå framme til torsdag.

Vi har endret dato i appen MinRenovasjon.

God Påske fra alle oss i MGR.

MGR holder stengt hele påskeuka, fra og med 9.april, til og med 18.april. Men fortvil ikke! Alle gjenvinningsstasjoner har til vanlig kveldsåpent en dag hver i uka, i tillegg har vi mange lørdagsåpne dager etter påske!

God påske fra alle oss i MGR!

Glass - og metallemballasje

Det er kun emballasje av glass og metall som skal i returpunktene for glass – og metallemballasje. Med dette mener vi emballasje som det var noe i, som for eksempel mat og drikke, da du kjøpte det på butikken. Eksempler på dette er: Glassflasker og syltetøyglass, brus- og ølbokser uten pant, hermetikkbokser, aluminiumsformer og aluminiumsfolie, metallkorker/-lokk, påleggstuber av metall, og telyskapsler i metall. Tøm emballasjen for rester, skyll med vann og rist det tørt. Pass på at ikke plastposer blir med. 

Kubbe med melkekartonger

Malin N. Holten fra Kvam ble nylig trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet, og kan nå feire med en premie på 10.000 kroner! Vi gratulerer så mye!

Andre avfallsfraksjoner i restavfallet

I dunken med grått lokk skal det som blir igjen etter at du har sortert ut matavfall, papiravfall, plastemballasje, glass – og metallemballasje, farlig avfall og elektronisk avfall som batterier og lyspærer. Eksempler på hva du skal ha i restavfallsbeholderen er avkjølt aske (i en godt knytt pose), bleier, kattesand, hundeposer, vednett og blomster.

Peisglass funnet i glass - og metallemballasje

Nordmenn fyrer som aldri før, og landet er snart utsolgt for ved. Vi nordmenn elsker kosen ved peisen og knitringen fra ovnen, men hva gjør vi den dagen glassruten i peisovnen sprekker?

Sirkel vet noe av svaret, for alt for mye av peisglasset finner veien til anlegget for glass- og metallemballasje i Fredrikstad. Til dette anlegget kommer det over 100 000 tonn vinflasker, syltetøyglass og hermetikkbokser hvert år, fra hele landet. Dessverre kommer det også en del peisglass som skaper store problemer.

I 2021 hadde vi et plast-lotteri hvor man kunne vinne tilbake renovasjonsgebyret ved å sortere plastemballasje og skrive navn og nummer på retursekken. På grunn av lav deltakelse har vi valgt å avvikle denne konkurransen. 

Bua og trehaugen på Kvam gjenvinningsstasjon

Fra 01.01.22 har vi nye åpningstider på Kvam gjenvinningsstasjon. 

April til oktober: 

Mandag: kl. 13-18 

November til mars: 

Mandag i oddetallsuker: kl. 13-18 

Slukking av brann i molok

Husket du å la asken avkjøles skikkelig før du kastet den i søpla? På vinteren er det mange som fyrer litt ekstra i peisen, noe som skaper både varme og hygge. Problemet er at mange tar ut asken for tidlig mens den enda er varm. Selv et døgn etter at ilden har slukket kan asken inneholde glør som kan begynne å brenne igjen lenge etter at man har kvittet seg med asken.