Nyheter
Konteiner med varer til ombruk

 Du har kanskje fått med deg at vi har åpnet en konteiner for ombruk på Frya? På tirsdag (4.oktober) kjører vi «reåpning» med gratis kaffe mellom kl. 12 - 14, og kl. 16 - 18 for å vise fram den stilige ny-dekorerte konteineren vår!

Voksne og barn som sitter på en madrass med diplom og melkekartong

Sentrum barnehage på Vinstra ble nylig trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet, og kan nå feire med en premie på 10.000 kr!

Nye avfallsmerker

Nye sorteringsmerker skal gjøre det enklere å kildesortere avfallet. Det er ett av tiltakene for å øke andelen resirkulert avfall til 65% innen 2035. Merkeordningen er utarbeidet av LOOP og Avfall Norge, og er basert på det danske sorteringssystemet som ble lansert i 2017. Målet er at det skal bli en tilnærmet lik merkeordning i hele Norden. 

Rustmoen miljøstasjon

På grunn av for lite bemanning og ferieavvikling er vi nødt til å holde Rustmoen gjenvinningsstasjon stengt tirsdag den 28.juni og tirsdag den 5.juli i henholdsvis uke 26 og 27. 

Kvam gjenvinningsstasjon er stengt i uke 25, 26 og 30. Fåvang gjenvinningsstasjon holdes stengt i uke 25, 26 og 27.

Rundballplast

Fordi vi har for lite folk nå så får vi dessverre ikke samlet inn landbruksplast på Kverndokka i år. Vi har ingen til overs som kan være der og se over lassene som kommer inn, samt hjelpe til med å sortere på stedet. Tidligere år har vi samlet inn landbruksplast uten å ha noen der til å overse lassene som kommer inn, men dette har ført til mye sortering og etterarbeid på Frya, og uten mannskap tilgjengelig får vi ikke gjort dette.  

Sol

På grunn av for lite bemanning og ferieavvikling er vi nødt til å holde Kvam gjenvinningsstasjon stengt i uke 25, 26 og 30. Fåvang gjenvinningsstasjon holdes stengt i uke 25, 26 og 27.

MGR logo

 

Her er en oversikt over hvilke datoer vi har lørdagsåpent på i år.

Renovatør foran renovasjonsbil

Avfall som skulle vært tømt den 17.mai flyttes fram til fredag 13. eller lørdag 14.mai.

Sett fram beholderne til fredag, blir de ikke tømt den dagen så la de stå framme til neste dag.

Avfallsbeholdere omkranset av påskemotiver

Avfall som opprinnelig skulle vært tømt på langfredag den 15.april blir flyttet fram til onsdag 13. eller torsdag 14.april. Resten av innsamlingsruta går som normalt.

Sett fram beholderne til onsdag. Blir de ikke tømt onsdag så la de stå framme til torsdag.

Vi har endret dato i appen MinRenovasjon.

God Påske fra alle oss i MGR.

MGR holder stengt hele påskeuka, fra og med 9.april, til og med 18.april. Men fortvil ikke! Alle gjenvinningsstasjoner har til vanlig kveldsåpent en dag hver i uka, i tillegg har vi mange lørdagsåpne dager etter påske!

God påske fra alle oss i MGR!