App som forteller deg hvordan noe skal sorteres: Et lite skritt mot en bærekraftig hverdag

Bruk av telefon for å sjekke hvordan et fetaostglass skal sorteres - Klikk for stort bilde Sylvelin Aadland, LOOP

Sortere-appen er her når du trenger den. Når du skal sortere kaffegrut om morgenen, fetaostglass etter middagen, telysholder på kvelden, og kanskje også pizzaeske på natta. 

Vi omgir oss med emballasje og produkter hver eneste dag. Når det er knekkebrød på mandager og taco på fredager. Når kaffekoppen går i tusen knas, eller det er hjertet ditt som gjør det. Når noen flytter inn. Eller ut. 

Vi skjønner godt at kildesortering ikke er det første du tenker på når livet skjer. Men når du lurer på hva som skal hvor, er den nye Sortere-appen her for deg. 

Last ned Sortere-appen fra App Store eller Google Play, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Så forteller appen deg hvordan det skal kildesorteres der du bor. Appen gir deg også nyttige tips til hvordan du får emballasjen tom for rester, og hva du kan gjøre for å beholde lenger og kaste mindre. 

Innsatsen du gjør ved kjøkkenbenken er viktig. Viktig fordi jordkloden bare har en viss mengde ressurser. Mange av disse er ikke-fornybare. Kildesortering handler om at vi bruker verdifulle ressurser så lenge som mulig, og sørger for at færrest mulig ressurser går tapt.  

Dette får du i appen 

  • Svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor 

  • Praktiske tips til sorteringen 

  • Tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre 

  • Informasjon om hva merkene på emballasjen betyr 

Appen er gratis og det er ingen kjøp i appen. 

Det skal være lett å gjøre rett. Sortere-appen gjør det lettere å kildesortere. Last den ned og ta et lite skritt mot en mer bærekraftig hverdag. 

Grønt Punkt Norge, Sirkel Glass, Norsk Metallgjenvinning og Infinitum har bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen. 

//Tekst hentet fra sortere.no