Adkomst – hva er ditt ansvar på tømmedagen?

Renovatør strever med snødekte avfallsbeholdere - Klikk for stort bildeNå som snøen snart er her tenkte vi det kunne være lurt med en liten påminnelse av ting som er viktige å huske på angående avfallstømming i den forbindelse.  

Visste du at du som huseier også har en del ansvar når det kommer til avfallshenting? For at vi skal få tømt beholderne dine er det viktig at beholderne står framme på tømmedag, maks 10 meter fra vegen der vi kan stoppe. Håndtakene på beholderne skal også vende ut mot renovatøren sånn at han eller hun slipper å måtte snu og vri på tunge beholdere. Det tar på å håndtere flere hundre beholdere, ofte på over 100 kilo hver i løpet av en dag. Det skal heller ikke være biler eller andre ting som sperrer for beholderne. Vi ønsker ikke å påføre materielle skader på biler eller annet, og trenger derfor fri bane fram til dine beholdere på tømmedagen. 

Har det vært snøfall kvelden eller dagen før, setter vi stor pris på at du måker fram beholderne dine sånn at vi får tak i dem. Snø gjør jobben vår ekstra tung og fører med seg mye merarbeid for oss, så å komme til en husstand med beholdere som står framme uten snø rundt og oppå lokket gjør dagen vår lettere. Isete veger og innkjørsler må også strøs godt. 

Når våren kommer og trærne begynner å vokse igjen bør du også ta fram hagesaksa eller kanskje til og med saga, om kvister fra trærne eller busken går ut i vegbana. Kvister kan gjøre store skader på renovasjonsbilen og reparasjoner er kostbart. 

Vi vil gjerne takke dere Midt-døler for at dere bidrar med å gjøre arbeidshverdagen vår bedre!