Nyheter
Symboler for farlig avfall

Farlig avfall er avfall som inneholder helse- og miljøfarlige stoffer, som rengjøringsmidler, maling, lakk og lim, spraybokser, lysstoffrør/sparepærer, løsemidler, bilpleieprodukter og plantevernmidler. Farlig avfall skal håndteres så miljøgifter ikke lekker ut i naturen og skader mennesker, dyr og miljø. 

Plastsekk med MGR-logo

Grunnen er at sekken med MGR-logoen på er perforert. Dette vil si at den er gjennomhullet med bittesmå hull for at lufta skal gå ut og den ikke skal “sprenge” under komprimering i bilen. På denne måten flyter ikke all plastemballasjen ut av sekken og blandes med papiret, og vi klarer å sortere ut igjen sekkene etterpå. 

Glass - og metallemballasje

Ønsker du egen beholder for glass - og metallemballasje? Svar på denne spørreundersøkelsen innen 14.september og vær med på å påvirke hvordan renovasjonstjenesten skal være.

Treverk som har blitt til verktøykasse

Gjenbruk, eller ombruk, handler om å bruke ting på nytt eller å omforme et produkt istedenfor at det blir til avfall. Nesten alle produkter kan gjenbrukes eller redesignes og dermed forlenge livsløpet til gjenstanden. Dette er en svært energi – og ressursbesparende måte å utnytte et produkt på. Brukbare ting som du ikke lenger trenger, kan andre ha glede av. Når ting brukes om igjen sparer vi kloden for forurensninger og uthenting av råstoffer. 

Plastsekk med navn og telefonnummer

Vi har trukket den andre vinneren av plastlotteriet. Gratulerer så mye til Hanne Bergum fra Sør-Fron!

Landbruksplast

22. og 23. juni 2021 tar Midt-Gudbrandsdal renovasjonsselskap (MGR) i mot landbruksplast på Kverndokka (Tverrbygda). Mottaket vil være bemannet tirsdag 12:00-19:00 og onsdag 08:00-15:00.

Bilde av et frokostbord dekket med masse mat

Matavfall er avfall som er organisk nedbrytbart. Dette kan være rester av frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk, ost, yoghurt, bakevarer, matolje, sauser, supper, desserter, og eggeskall. I matavfallsbeholderen kan du også kaste biologisk materiale som tørkepapir brukt til å tørke matrester med, kaffefilter og teposer. 

Noe som ikke regnes som matavfall og dermed ikke skal kastes i matavfallsbeholderen er gress, jord og planterester, aske, bleier, hundeposer og kattesand. Dette kan du ha i restavfallsbeholderen. Hageavfallet kan også leveres gratis på gjenvinningsstasjonen. 

Renovasjonssjef Roger Skansgård med vinner av returkartonglotteriet Kari Tofthagen

Kari Tofthagen fra Fåvang ble nylig trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet, og kan nå feire med en premie på 10.000 kroner. Dette er andre gang i år at vi har en vinner fra Midt-Gudbrandsdalen!

Plastsekk med navn og telefonnummer

Vi har trukket første vinner i plastlotteriet. Gratulerer så mye til Hallvard Hølmen fra Vinstra!