Lurer du på hva som skal kastes hvor?

Er du usikker på hvordan noe skal sorteres? Bruk søkefeltet under for å søke opp det du ønsker å kvitte deg med og se hvor du skal levere det.

 

 

 

Disse avfallstypene kan du kaste hjemme i egne beholdere: 

 

Matavfall_logo - Klikk for stort bilde   

 

 

Matavfall

I dunken med brunt lokk kan du kaste matavfall som ikke kan spises. Dette er for eksempel rester av frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, egg, ost, yoghurt, kaffefilter, teposer, muggent brød og annen bakst, tørkepapir og servietter brukt til å tørke bort mat. Ha avfallet i en brun matavfallspose og knyt godt igjen. 

Er du usikker på om maten må kastes? Se, lukt og smak på det før du eventuelt kaster det. 

Og du; blomster, aske og ekskrementer fra dyr skal i restavfallet. 

Papir_logo - Klikk for stort bilde  

 

 

Papir

I dunken med blått lokk går aviser, blader, reklame, diverse emballasje i kartong, papir og konvolutter, tomme papirhylser fra toalettpapirrullen og papirposer. Metallspiraler og harde permer på bøker og notatblokker er ikke papir. Dette skal fjernes og kastes i restavfallet. 

Plastembalasje_logo - Klikk for stort bilde 

 

 

Plastemballasje

I plastsekken med MGR-logoen på kan du kaste plastemballasje. Dette er innpakning som har vært rundt matvarer og andre produkter. Eksempler på dette er plastposer, plastflasker, plastbeger, tuber i plast og tomme snusbokser. Hvis plastemballasjen er grisete, kan du skylle den i kaldt vann og ta en runde med oppvaskbørsten om nødvendig. Rist emballasjen drypptørr.

Restavfall_logo - Klikk for stort bilde 

 

 

Restavfall

I dunken med grått lokk skal det som blir igjen når du har sortert ut det som er mulig å kildesortere. Avkjølt aske skal for eksempel i restavfallet, men i en godt knytt pose sånn at renovatørene ikke får støvet i øynene når de tømmer beholderen. 

Hvis du er usikker på hvordan noe skal sorteres kan du laste ned appen sortere.no eller søke det opp øverst på denne siden.