Nyheter

23. og 24. juni tar Midt-Gudbrandsdal renovasjonsselskap (MGR) i mot landbruksplast på Kverndokka (Tverrbygda). Mottaket vil være bemannet og åpent for levering fra 12:00 – 19:00 begge dager.

Nylig var det et branntilløp på Frya miljøstasjon. Årsaken var trolig et batteri som er levert sammen med plastemballasjen. Batteriet har mest sannsynlig kortsluttet da plasten ble presset, noe som forårsaket et branntilløp under plastpressen vår. Det gikk heldigvis bra denne gangen, men husk at batterier skal leveres på våre betjente miljøstasjoner eller i andre returpunkter for ee-avfall.

MGR-nytt 2020 sendes til husholdningene i løpet av april 2020. For de som ikke kan vente, så finner dere årets MGR-nytt her: MGR_nytt_2020 (PDF, 463 kB)

Bong for levering av gratis avfall er som vanlig en del av utsendelsen.

 

MGR vil ha lørdagsåpne miljøstasjoner i mai og oktober. Datoer og tidspunkt ser du i denne artikkelen.

Dersom din bedrift er kunde hos MGR er dette en påminnelse om at det er mulig å endre tømmefrekvensen for dine beholdere. De fleste av våre næringskunder ligger inne med en fastsatt frekvens, som er basert på normal driftssituasjon. Normal drift er for mange ikke tilfelle i disse tider.

MGR følger utviklingen av Koronavirus (SARS-CoV-2) fortløpende, og vurderer nødvendige tiltak for at renovasjonstjenesten skal fungere best mulig. Enn så lenge går renovasjonstjenesten som normalt, og alle stasjoner er åpne. Men vi anmoder om begrenset bruk av våre miljøstasjoner, og ber om forståelse for at vi begrenser antallet som kan benyttes sorteringsområdene samtidig.

Administrasjonsbygget til MGR stenges for besøkende, og henvendelser gjøres pr telefon eller mail. 

Dersom ansatte i MGR settes i karantene eller smittes, så kan det bli nødvendig å redusere aktiviteten. Mer informasjon kommer om dette blir nødvendig.

Det oppleves problemer med nettversjonen av min-renovasjon. Det er uklart hva som er årsaken, men det finnes en løsning. For at du skal få tilgang til min-renovasjon på nett og få skrevet ut tømmeplan for din adresse må du slette nettstedshistorikken(loggen) på din nettleser. Utover dette anbefaler MGR at appen "min-renovasjon" lastes ned på telefon eller nettbrett, her vil det alltid ligge oppdatert henteplan for din adresse.

Ved årsskiftet 2019-2020 vil din kommune få nytt kommunenummer. På grunn av disse endringene må du legge inn adressen din på nytt i "appen" Min Renovasjon etter 6. januar 2020.

Mottaket for hageavfall på Fåvang miljøstasjon vil være stengt utenom ordinære åpningstider gjennom vinterhalvåret. Dette vil vare i perioden 1. desember 2019 til 1. april 2020.

 Visste du at MGR lager biogass, kompost og næringsrik jord av matavfallet ditt? Men for at disse produktene skal bli best mulig trenger vi din hjelp. Nå henvender vi oss til småbarnsforeldre og informerer om at bleier skal kastes i restavfallet, siden dette ikke er et organisk materiale.