Vinner i returkartonglotteriet!

MGR har nok en gang trukket en vinner i returkartonglotteriet. Det er 6. gang siden 2015 at vi har en vinner. Denne gangen ble den heldige Gaute Saglien fra Kvam. Vi gratulerer så mye!

Alle kan delta og vinne i Returkartonglotteriet - privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag etc. Det er trekning 4 ganger i året, og hver gang blir en kartong eller kartongkubbe sendt videre til det landsomfattende lotteriet. Grønt Punkt deler årlig ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette fordelt på 120 premier á kr. 10.000 og 4 premier á kr. 100.000.

Slik deltar du:

Du har to valg. Hver enkelt kartong er et lodd. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne og legg den i beholderen for papir. Vi tar kartongene ut av papiravfallet på sorteringsanlegget vårt. Drikkekartonger er kartonger i alle størrelser og for alle typer melk, drikkeyoghurt, kefir, juice, vin, bønner, tomat, saus og pudding. I tillegg tilsvarende kartonger for flytende vaske - og skyllemidler.

For å vinne 100.000 må du skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge utenfor. Skriv navn og telefonnummer på kubben. For skolemelk-kartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Kubbene er også med i trekningene om 10.000 kroner.

Hva skjer med kartongene du sender til gjenvinning?

Selv om alle som kildesorterer drikkekartong ikke kan vinne Returkartonglotteriet, så lønner det seg likevel for miljøet. Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker. Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp - og papirprodukter med minimal bruk av kjemikalier. Papiret brukes i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, corn-flakes, skoesker mm.

Du kan lese mer om returkartonglotteriet på nettsiden til Grønt Punkt.