Greit å tenke på når du skal på gjenvinningsstasjonen

En ansatt går igjennom tilhengerlasset til en kunde på gjenvinningsstasjonen - Klikk for stort bilde 

  • Før du kommer kan det være greit å ha sortert lasset sånn at det som skal på samme sted blir liggende sammen. Treverk for seg, metall for seg osv. På denne måten sparer du tid ved at du slipper å sortere mens du er der og du slipper å gå mye fram og tilbake. 

  • Sekken ment for plastemballasje skal ikke benyttes til levering av restavfall på våre stasjoner. Plastsekken skal kun brukes til plastemballasje for husholdninger. Ved å bruke sekkene til flere ting enn plastemballasje må vi produsere flere plastsekker enn det som er nødvendig for å dekke plastinnsamlingen. For å få råd til det må enten renovasjonsgebyret eller prisen på sekkene økes. Det er fordi produksjonen av disse sekkene i dag dekkes av renovasjonsgebyret. De 10 kronene du betaler for å kjøpe sekken på butikken dekker utkjøring og butikkens fortjeneste. 

  • Når du kommer på stasjonen er det fint om du klargjør lasset med en gang. Ta av presenning på tilhengeren, eller åpne bakdøra på bilen før vi kommer bort til deg og vit hva du har på lasset. Da går ekspederingen raskere og avfallet blir lettere å klassifisere. 

  • Sørg for at alle pappesker er tomme for isopor, plast og andre ting før du kommer med det på gjenvinningsstasjonen. Det kan være lett å glemme å ta ut innholdet når du er på stasjonen og alt skal gå fort. Klem de gjerne flate før du kaster dem sånn at du er sikker på at det ikke er noe inni. 

  • Skal du levere hageavfall? Hageavfall er alt biologisk nedbrytbart avfall som oppstår i og rundt hagen. Dette kan for eksempel være gress/ugress, løv, hageplanter, greiner og kvist. Arbeidshansker, blomsterpotter, plastposer, steiner osv. er ikke biologisk nedbrytbart og dermed ikke hageavfall. Vi kverner hageavfallet, så andre ting som for eksempel steiner kan gjøre store ødeleggelser i maskinene.  

  • Spør oss hvis du er usikker eller lurer på noe! Vi ønsker å hjelpe deg.